Wie is Mieneke van Gogh?

Wie is Mieneke?

 

Toen Mieneke van Gogh, geboren in Jakarta, de opleiding edelsmeden en edelstenen in Schoonhoven achter de rug had, startte ze haar eerste bedrijf: een boerderijwinkel in Drente. Samen met een vriend verzamelde ze fossielen in opgravingsgebieden in Spanje, Duitsland en Frankrijk om op beurzen en in haar winkel te verkopen. Naast fossielen werden er ook mineralen, schelpen, ornamenten en juwelen verkocht.

 

Scientific Art Studio

 

In 1985 kwam Mieneke in contact met modelmaker/kunstenaar Ron Holthuijsen, met wie ze samen Scientific Art Studio in Purmerend oprichtte. Door deze studio werd het begrip ‘Modelmaking’ definitief op de kaart gezet. Scientific Art Studio werkte aan verschillende indrukwekkende projecten voor met name musea en maakte special effects en modellen voor reclamecampagnes van diverse reclamebureaus. Inmiddels heeft Holthuijsen de vleugels uitgeslagen naar San Francisco en is Mieneke onder de naam Van Gogh Modelmaking vanuit Nederland verder blijven werken.

 

Van Gogh Modelmaking

 

Van Gogh Modelmaking is tegenwoordig in Schermerhorn gevestigd. In dit lieflijke Noord-Hollandse dorpje worden modellen, beelden, awards, mensfiguren, schaalmodellen, maquettes, kortom alles wat van papieren ideetje naar levensecht 3D model omgezet moet worden, in eigen werkplaats geproduceerd. Met ingenieuze technieken en aandacht voor de kleinste details. Voor specifieke ondersteuning kan de hulp van een enorm netwerk ingeroepen worden.

Tot de uiteenlopende klantenkring behoren musea, bezoekerscentra, reclamebureaus, architecten, ontwerpers, bedrijven en diverse overheidsinstellingen.

Daarbij kan Mieneke bogen op een jarenlange ervaring. Eigenlijk kun je stellen dat praktisch alles wat de geest bedenkt, door Van Gogh Modelmaking in het echt is te maken. Toveren met materialen!

 

Wilt u meer zien van ons werk, neem dan een kijkje in de portfolio.